Biserica Parohiei Potlogi - ctitorie Brancoveneasca - hramul Sf. Dumitru si Sf. Nicolae Potlogi

Data publicării: 28/10/2013
Data modificării: 28/10/2013
 • Locaţie: Potlogi, Dambovita, Romania

 Intre anii 1683-1698, domnitorul evlavios Constantin Brancoveanu construieste la Potlogi o curtea domneasca, ramasa pana astazi monument istoric de importanta nationala, model reprezentativ pentru arhitectura rezidentiala a secolului al XVIII-lea si  o biserica cu hramul Sf. M. Mc. Dimitrie .O inscriptie originala, marturiseste: "Aceste case din temelia lor sunt inaltate de luminatul domn Io Constantin Basarab Voevod fiului sau Constantin Brancoveanul, incepandu-le si sfarsindu-le la leat 7206 (1698) si la al zecelea an al domniei sale, ispravnic fiind Mihai vtori postelnic Corbeanul."


La Potlogi, frumusetea Sfantului Lacas va oferi momente de pace sufleteasca vizitatorilor, dandu-le prilejul sa calce pe lespezile pe care au rasunat odinioara pasii voievodului si ai familiei sale.


Tabloul votiv al bisericii, inca vizibil in pronaos, il infatiseaza pe domnitor impreuna cu cei patru fii:Constantin, Stefan, Radu si Matei, canonizati cu totii in anul 1992, ca Sfinti Martiri Brancoveni.


Acesta biserica face parte din ansamblul de alte ctitorii ale voievodului din care amintim: Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucuresti, Manastirea Hurezi si Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus.


 


Contact: Preot Serban Marian


             0724.504.523


telefon*: 0724504523
Vote
Rezultat 0 voturi

Contactează vânzătorul Distribuie

Informaţii utile

 • Evitaţi escrocheriile şi plătiţi direct (în mână) sau prin PayPal
 • Niciodată nu plătiţi prin Western Union, Moneygram sau alte servicii anonime de plată.
 • Nu cumpăraţi sau vindeţi înafara ţării voastre. Nu acceptaţi cecuri dinafara ţării
 • Acest site nu este implicat în nici o tranzacţie şi nici nu controlează plăţile, transportul, garanţia tranzacţiilor, nu oferă "protecţia cumpărătorului" dar nici "certificarea vânzătorului".

Anunţuri asemănătoare

 • Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Nicolae" - Cornetu (Salcuta 1) - Monument Istoric .
  Biserica din lemn cu hramul „Sfântul Nicolae" - Cornetu (Salcuta 1) - Monument Istoric .
  Biserici, Manastiri, Locasuri de cult. - Titu (Dambovita) - 01/11/2012

  -Ctitorie: 1700,  sec. XVIII -Tip: Biserica de lemn apartinand de  Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, Arhiepiscopia Târgoviştei, parohia Titu. -Biserica este declarata monument istoric si de arhitectura religioasa. -Biserica ...

 • Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - TITU, Salcuta 2 .
  Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - TITU, Salcuta 2 .
  Biserici, Manastiri, Locasuri de cult. - Titu (Dambovita) - 01/11/2012

  Biserica noua, construita in intre 2007-2018, pe timpul primarului PDL, Dinu Ilie. Sfinţirea noului lăcaş de cult a avut loc duminică, 27 mai 2012. Preot paroh Bogdan Corneliu Moraru, pastoreste parohia Salcuta 2 de pe Dn7, cartier al orasului Titu ....

 • Biserica Sf. Ioan Botezatorul , Titu Gara .
  Biserica Sf. Ioan Botezatorul , Titu Gara .
  Biserici, Manastiri, Locasuri de cult. - Titu (Dambovita) - 01/10/2012

         Biserica este construita intre 1996-2003 a avut slujba de tarnosire in octombrie 2003 si are hramul Sf. Ioan Botezarorul .          Hramul Bisericii se serbează cu deosebită solemnitate, la ziua pom...