Manastirea BALDANA . Tartasesti

Published date: 01/10/2012
Modified date: 01/11/2012
  • Location: Baldana, Tartasesti, Dambovita, Romania

     Manastirea este situata pe Dn.7 la Km.33 - la cca 15 Km de Titu, la 33 km N-V de Bucuresti, la 45 km S-E de orasul Targoviste, la 3 km nord de Tartasesti, la 2 km sud de Slobozia Moara si la 1,5 km vest de satul Baldana.
    Biserica, monument istoric este construita in forma de nava cu interiorul compartimentat in Altar, naos si pronaos.
    Biserica actuala a fost construita in anii 1831 - 1835 pe vatra unei biserici mai vechi din lemn, traditia orala sustinand ca aici a existat un schit de maici, fapt pentru care generatii la rand au numit locul Schitul maicilor sau "La Maici" si tot asa i se spune si azi de catre satele din jur, desi in prezent aici este manastire de calugari cu 3 vietuitoare, viata de obste. 
Manastirea Baldana a fost ctitorita la 1831 de clucerul Hiotu si Popa Gheorghe; reparata in 1861; a functionat ca biserica de parohie de la sfarsitul secolului trecut. Reinfiintata ca manastire in 1994.
         Duminica, 8 octombrie 2006, a avut loc resfintirea Bisericii cu hraul “Adormirea Maicii Domnului” (15 august) si “Sf. Mare Ierarh Nicolae” (6 decembrie) de la Manastirea Baldana, din comuna Tartasesti, Protopoiatul Titu, slujba savarsita de catre Inalt Prea Sfintitul Parinte Dr. NIFON Mihaita, Arhiepiscopul Targovistei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. 
       Sub pastorirea Prea Cuviosului Ieromonah Vicentiu Calomfir Gruzea, staret al acestui asezamant monahal, s-a restaurat biserica incepand cu anul 1994 si s-au executat lucrari din temelie, cum ar fi: un corp de chili, aghiazmatar si gardul imprejmuitor; toate aceste lucrari incepute s-au terminat sub directa supraveghere a Inalt Prea Sfintitului Parinte Dr. NIFON Mihaita.
  Poza 1Prea Cuviosul Parinte Staret Vicentiu Calomfir; 
  Poza 2 - Inalt Prea Sfintitul Parinte Dr. NIFON Mihaita in timpul slujbei de RESFINTIRE a Bisericii. 
  Poza 3 - Biserica Manastiri BALDANA.

        Contact: Dn.7, Km.33


    email: vicentiu@manastireabaldana.ro


    email: admin@manastireabaldana.ro


     tel: +40760697452


      Site web : http://www.manastireabaldana.ro/


 


telefon*: 0760697452
Vote
Rezultat 2 voturi

Contact seller Share

Useful information

  • Avoid scams by acting locally or paying with PayPal
  • Never pay with Western Union, Moneygram or other anonymous payment services
  • Don't buy or sell outside of your country. Don't accept cashier cheques from outside your country
  • This site is never involved in any transaction, and does not handle payments, shipping, guarantee transactions, provide escrow services, or offer "buyer protection" or "seller certification"

Related listings