Meniu Principal Flotant Titu.ro500 de zile ONG Alexandra Brutaru

Diverse Data publicarii: 09/09/2014

Alexandra Brutaru - 161
500 de zile ONG

Este ceva mai mult de un an decând am obținut practic hotarârea judecătorească de funcționare, deși noi începusem cu mult înainte să ne pregătim , participăm la cursurile Agentiei Nationale, „agentia cu nume lung” care a gestionat Programul Tineret in Actiune iar acum gestionează Erasmus plus.


În tot acest timp ne-am căutat locul și domeniul în care să activăm ți să ne poziționăm față de tineri - o parte din ei am dori să se regăsească in ceea ce facem noi, sî fie interesați. Am fost angrenați în foarte multe tipuri de activități: culturale, educative, sportive, activități civice la care au luat parte diverse categorii de participanti: copii, tineri, lucrători de tineret, profesori, bibliotecari, pasionaţi de istorie, specialişti. Ne-am angrenat cu toată energia şi toate resursele în această frumoasă aventură de echipă pentru că ar fi cumva nedrept să o numesc cariera !


Am derulat doua proiecte cu finanţare din partea unor foruri importante, un schimb de tineri pe temă de viaţă sanatoasa care a reunit la Titu, 40 de tineri din Polonia, Turcia, Italia şi Romania şi un proiect finanţat de Ministerul Culturii prin Administraţia Fondului Cultural national la sectiunea Patrimoniu Naţional în urma căruia a aparut o lucrare de referinţa credem noi, despre epoca Brâncoveanu, volumul „Constantin Brâncoveanu 300- Documente de Arhivă” şi expoziţia itinerantă care prezintă 25 din documentele incluse în carte. Până la sfârsitul proiectului în Noiembrie sperăm ca peste 1000 de persoane să o fi văzut în prezentările care vor avea loc in Bucureşti, Târgovişte, Iaşi, Satu-Mare, si la Institutele Culturale din Istanbul şi Viena. Cred că suntem deja un nume legat de Anul Brâncoveanu.


Ne-am dezvoltat organizaţional asta poate sună aşa ca un clişeu, poate că toate lucrurile astea nici nu sunt aşa de bine reflectate de site-ul nostru, poate ca nici nu am ajuns la un nivel de comunicare satisfăcător cu publicul ţintă, dar lucrurile astea se vor aşeza când von trece în etapa a doua de consolidare.


Din Noiembrie 2013 am început să facem activităţi la Bucureşti dupa un adevărat


road -show pentru diseminarea proiectului de tineret care ne-a purtat prin multe orăşele din judeţul Dâmboviţa: Racari, Găesti, Pucioasa, Titu si bineînţeles Târgovişte. Avem la Bucureşti un spaţiu generos şi din toamna acesta vom începe cursuri în zone care ne interesează şi ne sunt aproape: teatru, arta plastică, bricolaje.


Vom încerca să oficializăm cooperarea noastră cu UNATC-ul am încheiat câteva parteneriate cu licee de arta pentru un proiect de tabară de creaţie la Potlogi care nu s-a concretizat dar pe care îl vom relua cu siguranţă la anul.


Am lucrat mult şi cred că am reuşit câteva parteneriate interesante şi utile: Arhivele Naţionale ale Romaniei, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, Biblioteca județeană „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviste și EUROPAS asociația care asigură managementul proiectului nostru cu Brâncoveanu, și nu putem să nu amintim Safety Broker de Asigurari care s-a implicat in susținerea proiectului nostru.


 


Am încheiat un parteneriat valoros cu Primaria Comunei Potlogi pentru proiectul „Anul Brancoveanu Potlogi 300”, anticipând declararea Anului Brâncoveanu şi consideram că am contribuit şi noi puţin la faptul că în acest an Potlogiul a fost de trei ori, în opinia noastră capitala Anului Brâncoveanu: cu ocazia simpozionului interdisciplinar Potlogi o localitate cu istorie, cu ocazia aducerii moaştelor Sfântului Constantin Brâncoveanu pe 8 iunie, şi in 16 August când am lansat volumul Constantin Brâncoveanu -Documente de arhivă în cadrul Simpozionului Internaţional Brâncoveanu şi epoca sa, în chiar ziua închinată de Biserica Ortodoxa Sfintilor Martiri Brâncoveni.


Am avut invitaţi si speakeri la evenimentele noastre de la Muzeul de Istorie al României, Muzeul Taranului Roman, Institutul de Studii GeoPolitice ale Armatei.


Suntem cunoscuţi la nivelul Inspectoratului Scolar al Judeţului Dâmboviţa şi al Centrului Judeţean de Cultură.


 


Am cooperat cu câteva ONG-uri pe subiecte pe care colegii noştri le cunoşteau mai bine, cu Asociatia Artia, Asociaţia Bumerang, Fundaţia Ruralia din Pietroşiţa Asociatia pentru Sprijin şi dezvoltare Ţara Oaşului care zilele acestea implementează un proiect de tineret pe tradiţii populare la scrierea căruia am contribuit.


Zilele acestea în preajma acestui moment de bilanţ, un alt proiect s+a materializat am înregistrat, sub asociatie propria noastră editură care de data asta nu mai are sediul in Titu ci în Bucureşti DAR DEVELOPMENT PUBLISHING, unde vom edita editia a doua a volumului Brâncoveanu şi alte câteva cărţi pe care le avem în pregătire. Putem realiya tehnoredactarea, corectura grafică, tipărim în altă parte dar avem câteva utilaje pentru materiale promoţionale care servesc asociaţiei şi de ce nu tuturor celor care apelează la noi în acest sens.


Interviu realizat cu doamna Alexandra Brutaru, Preşedinte DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION cu sediu in Titu judeţul Dâmboviţa pentru revista online Arte


 


Imagini pentru: 500 de zile ONG

Informatii Utile

  • Pentru un cont pe titu.ro/cultural trebuie sa luati legatura cu administratorii site-ului
  • Campul "sursa" este obligatoriu
  • Articolele sunt afisate pe site dupa ce sunt verificate de adminsitratori
  • Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati


Comentarii

    Lasa un comentariu